מאמרים

קפה בבוקר – סוד ההצלחה - חלק II

מדובר במכונות מיוחדות אשר טוחנות את פולי הקפה הטריים במקום, ומעבירות זרם רך של מים רותחים דרך שכבה דחוסה של האבקת הפולים הטחונים. התוצאה המתקבלת היא קפה חזק וטרי בעל ארומה משכרת וממכרת.

צורה פופולארית נוספת לשתיית קפה היא הכנת "נס קפה". כאן הכוונה לגרגירים אבקתיים המופקים מפולי הקפה בתהליך ארוך של עיבוד הכולל הקפאה, והוספה של חומרים רבים כאלו ואחרים. ה"נס קפה" פשוט וקל להכנה, ועד לעלייתו של האספרסו בעשור וחצי האחרונים, היה הצורה הנפוצה ביותר להכנת קפה. ה"נס קפה" נחשב לבעל ערך תזונתי נמוך בהרבה מזה של האספרסו, שכן בתהליך הכנתו עוברים פולי הקפה תהליך עיבוד ארוך המשיל מהם את רוב ערכם התזונתי. בנוסף, חלק מהחומרים המוספים לו (חומרים משמרים למיניהם..) הם גרועים מאוד למערכת העיכול ומשפיעים בצורה שלילית לטווח הארוך.

לסיכום – ארוחת בוקר היא מאורע חשוב שאין לפספס, ושתיית קפה במהלכה היא מומלצת ומעוררת. רק יש לשים לב לא להגזים בכמות (עד 4 כוסות קפה ליום מקסימום!), ולשתות קפה מסוג איכותי ככל הניתן.

חזרה לחלק ראשון