מאמרים

קפה בבוקר – סוד ההצלחה

קפה בבוקר – סוד ההצלחה

"הארוחה החשובה ביותר ביום היא ארוחת הבוקר" – משפט זה, הנאמר השכם וערב על ידי אימהות ברחבי העולם, הוא נכון ומדויק אפילו יותר ממה שאותן אימהות חושבות.

מחקרים רפואיים רבים מספור הראו כי התזונה שהגוף זוכה לה בשעות הערות הראשונות היא חשובה וקריטית מעין כמוה. אדם הדואג להכניס את הרכיבים המתאימים לגופו מיד בבוקר (כלומר – לא רק חטיפי דגנים וקורנפלקס עם חלב...) מבטיח לעצמו יותר אנרגיה במהלך יומו, וגם תורם לשמירת איכות תפקוד מוחו לאורך השנים.

אחד המרכיבים הפופולאריים ביותר באותן ארוחות בוקר, ולמעשה אחד המאכלים הפופולאריים ביותר בעולם זה מאות שנים, הוא הקפה.  "קפה" הוא כינוי למשקה המופק מפולי הקפה, אשר נטחנים ועוברים עיבוד מסויים, בטרם מרתיחים אותם במים רותחים ושותים אותם. תכונותיו המעוררות של הקפה וטעמו הנרכש והממכר הם שהפכו אותו לפופולארי כל כך. הכוונה ב"ממכר" אינה רק לכך שטעמו התחבב על מרבית האנשים, אלא לחומרים הממכרים הרבים הקיימים בו, דוגמת קפאין וחומרים רבים נוספים.

הקפה מופק ונמכר לציבור במספר צורות. הצורה הנפוצה ביותר בשנים האחרונות היא האספרסו.

המשך מאמר